Cursussen

Aanvangsdatum EHBO-cursus: Begin 2018 bij voldoende aanmeldingen
Status: Er zijn nog plaatsen vrij!

EHBO Vereniging Heerlen organiseert meestal twee EHBO cursussen per jaar, mits er voldoende aanmeldingen zijn. Aan een cursus kunnen minimaal 12 en maximaal 20 personen deelnemen. De cursussen worden steeds gehouden op de maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. De cursussen worden gegeven op de volgende locatie:

Ontmoetingscentrum 't Gringeltje
Hei-Grindelweg 82
6414 BT  HEERLEN

Dit ontmoetingscentrum is gelegen in de wijk Heksenberg te Heerlen, en ligt vanaf de Heerenweg gezien achter de kerk van de Heksenberg. De Hei-Grindelweg is gelegen tussen de Schelsberg en de Heerenweg in Heerlen.

Een EHBO cursus bestaat in totaal uit 25 tot 30 uur verdeeld over 10 tot 12 avonden van 2,5 uur. Aan bod komt:

 • EHBO
 • Reanimatie en AED (Automatische Externe Defibrillator)
 • Verbandleer en Kleine Ongevallen

De cursus wordt gegeven door een docent EHBO en een arts. De nadruk ligt bij de praktijk, maar er wordt ook aandacht geschonken aan de theoretische achtergronden en kennis van het menselijk lichaam. Om het oefenen zo "echt" mogelijk te maken worden Lotusslachtoffers ingeschakeld.

De cursus wordt afgesloten met een examen. U moet hiervoor minstens 16 jaar oud zijn. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een examenteam, bestaande uit een arts, een docent EHBO en een Lotusslachtoffer. Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Het diploma Eerste Hulp is 2 jaar geldig en wordt telkens voor 2 jaar verlengd wanneer u per jaar minstens 6 vervolglessen EHBO en 1 vervolgles reanimatie en AED van 2 uren heeft gevolgd. Indien u ook de aantekening verbandleer en kleine ongevallen geldig wilt houden, komt hier nog 1 vervolgles verbandleer van 2 uren per jaar bij.

De kosten van een EHBO-cursus bij EHBO Vereniging Heerlen bedragen:
€ 150,00.
Hierin zijn inbegrepen:

    

 • Hét EHBO Boek
 • Verbandmiddelen om te oefenen
 • Verzekering cursist
 • Huur locatie
 • Onkostenvergoeding docent
 • Examengeld
 • Diploma
 • EHBO-speldje

      

U kunt zich opgeven voor de cursus door middel van het invullen en opsturen van een aanmeldingsformulier en het betalen van het verschuldigde cursusgeld. Men wordt definitief als deelnemer ingeschreven in de volgorde van binnenkomst van het verschuldigde cursusgeld. Om zeker te zijn van deelname is een spoedige betaling van het cursusgeld in uw eigen belang.

U ontvangt een bevestiging als u definitief bent ingeschreven en het verschuldigde bedrag is voldaan. Tevens ontvangt u 14 dagen van tevoren een overzicht van de cursusdata. Bij annulering binnen 3 weken voor aanvang van de cursus ontvangt de cursist geen cursusgeld retour. In geval van afgelasting door de EHBO vereniging ontvangt de cursist nieuwe cursusdata. Indien uw betaling binnen komt na de afgesproken datum en de cursus is volgeboekt, dan ontvangt u uw cursusgeld automatisch retour.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Dennis Klaassen, secretaris van de vereniging.
Aanmelden voor de cursus kan door middel van het invullen, printen en opsturen van het aanmeldingsformulier op onze website.

Telefoon: 06-13854788
E-mail: secretaris@ehboheerlen.nl